Yhteystiedot

Toimisto

Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs.
00530 Helsinki

info@sorsafoundation.fi

Henkilökunta

Sähköposti: etunimi.sukunimi (a) sorsafoundation.fi

Mikko Majander

Toiminnanjohtaja

Puh. 040 530 5489

VTT Mikko Majander on poliittisen historian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut ja toimittanut useita teoksia, erikoisaloinaan kylmän sodan, vasemmiston ja työväenliikkeen historia. Tutkimustöiden ohessa hän harrastaa Eurooppaa sekä kulttuurin eri muotoja ja politiikkaa risteyttävää esseistiikkaa.


Antti Alaja

Tutkimuspäällikkö

Puh. 040 195 2041

YTM Antti Alaja toimii säätiössä tutkimuspäällikkönä. Tutkimuspäällikkönä hän suunnittelee ajatuspajan yhteiskuntatutkimusta ja huolehtii sen toteutuksesta yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Lisäksi Alaja vastaa Säätiön taloushallinnosta. Alajan tutkimusaiheisiin kuuluvat innovaatiot, talouspolitiikka ja taloustieteen historia.


Matti Hirvola

Projektitutkija

Teknologia, työelämä, tulevaisuuden yhteiskuntapolitiikka

Puh. 040 076 4518

FM, VTK Matti Hirvola tutkii suomalaisten työmarkkinoiden ajankohtaisia muutospaineita ja retoriikkaa. Hirvola on aiemmin työskennellyt mm. toimitsijana SAK:ssa, vaikuttajaviestinnän konsulttina sekä valtiovarainministerin erityisavustajana.


Merja Jutila Roon

Projektitutkija

Demokratia muutoksessa 2015-2017

Merja Jutila Roon PhD väitteli filosofian tohtoriksi The City University of New Yorkissa (CUNY) valtio-opin tutkimuksellaan suomalaisen hyvinvointivaltion murroksesta (Enter Neoliberalism: Transformation of the Finnish Welfare State, 1991–2007). Viimeksi hän on työskennellyt CUNY Graduate Centerissä European Union Studies Centerin apulaisjohtajana (Assistant Director). Kalevi Sorsa -säätiössä hän on vastannut Osallistuva demokratia ja Demokratia muutoksessa -projekteista. Sähköposti: merja.jutila.roon@sorsafoundation.fi


Maija Mattila

Projektitutkija

Puh. 050 575 1338

YTM Maija Mattila väittelee 2017 Tampereen yliopistosta valtio-opin tutkimuksella, joka käsittelee poliittista edustusta käyttäen tapausesimerkkinä Talvivaaran kaivokseen liittyvää poliittista toimintaa. Kalevi Sorsa -säätiössä hän tutkii digitalisaatiota ja keikkataloutta, ja erityisesti niistä aiheutuvia muutostarpeita työmarkkina-, sosiaali- ja koulutuspolitiikkaan. Aiemmin Mattila on työskennellyt väitöskirjatutkijana, kansanedustajan avustajana ja koulutuspoliittisena sihteerinä.


Samuli Sinisalo

Hankevastaava

Demokratian tukeminen monietnisessä Makedoniassa 2015-2017

Puh. 040 7050 398

Samuli Sinisalo (MA – Development Studies, Economics for Development) on kesäkuusta 2016 vetänyt ”Demokratian tukeminen monietnisessä Makedoniassa” -hanketta. Säätiön demokratiatukihankkeet ovat vuodesta 2008 lähtien tukeneet demokratian kehitystä eteläisellä Balkanilla. Sinisalo on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Hollannista Institute of Social Studiesista, kandidaatin tutkintonsa (BA) hän teki College of the Atlanticissa USA:n Mainessa. Vuosina 2014-2015 hän vastasi Säätiössä yrittäjyyteen keskittyvästä Työllistäjät-hankkeesta ja tämän lisäksi Sinisalo on työskennellyt mm. vapaaehtoisena Bosnia-Hertsegovinassa, yrityspuolella Foodorassa ja eduskunnassa Jutta Urpilaisen ja Eero Heinäluoman avustajana.

DSC_5955

Markku Valtanen

Projektitutkija

Teknologia, työelämä, tulevaisuuden yhteiskuntapolitiikka

Puh. 050 547 4316

TM, HuK Markku Valtanen vastaa kuntavaaleja 2017 taustoittavasta kyselytutkimuksesta sekä Teknologinen muutos ja palkkatyön kehitys -hankkeen toteuttamisesta. Viimeksi Valtanen on työskennellyt Helsingin sosialidemokraattien piirijärjestön järjestösihteerinä sekä Helsingin yliopistossa opintoasiainhallinnon tehtävissä, tohtorikoulutettavana ja tuntiopettajana. Hän on kiinnostunut yhteiskuntaetiikasta, informaatioyhteiskunnan kehityksestä sekä aatehistoriasta.

Kalevi Sorsa -säätiö