12.3.2015 Julkistaminen: Jakolinjojen Suomi

Kalevi Sorsa -säätiön julkaisu Jakolinjojen Suomi tarjoaa yhdeksän näkökulmaa siihen, mitkä tekijät jakavat suomalaista yhteiskuntaa ”meihin ja muihin” ja miten näitä vastakkainasetteluja voitaisiin lievittää.

Aika: Torstai 12.3.2015 klo 10.30-12.00
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma (Yliopistonkatu 3, Helsinki)
Missä kulkevat suomalaisen yhteiskunnan suurimmat jakolinjat? Miksi eriarvoisuuden kasvu on huolestuttavaa? Miten kehitys voidaan kääntää jälleen positiiviseksi?

Suomi on edelleen melko yhtenäinen, hyvinvoiva ja matalien jakolinjojen yhteiskunta. Sen pintaan on kuitenkin alkanut muodostua säröjä, joiden korjaaminen on sitä vaikeampaa, mitä suuremmiksi niiden annetaan kasvaa.

Ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiön julkaisu Jakolinjojen Suomi tarjoaa yhdeksän näkökulmaa siihen, mitkä tekijät jakavat suomalaista yhteiskuntaa ”meihin ja muihin” ja miten näitä vastakkainasetteluja voitaisiin lievittää. Kirjassa tarkastellaan Suomen nykytilaa ja tulevaisuutta terveyserojen, alueellisen eriarvoistumisen, sosiaalisen liikkuvuuden, teknologisen kehityksen, globalisaation, kulttuurin, etnisyyden, oikeudenmukaisuuden, yhteisöllisyyden ja demokratian kannalta.

Jakolinjoista keskustelevat tilaisuudessa julkaisun kirjoittajista Antti Kaihovaara (Kalevi Sorsa -säätiö), Pasi Saukkonen (Cupore), Pentti Arajärvi (Helsingin yliopisto), Outi Sirniö (Helsingin yliopisto) ja Frank Martela (Helsingin yliopisto). Tilaisuuden avaussanat lausuu peruspalveluministeri Susanna Huovinen.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter