Haluamme, että ihmiset voivat käyttää sivujamme ja tutustua sisältöihimme turvallisin mielin. Tältä sivulta löydät tietoja siitä, mitä menetelmiä käytämme datan keräämiseen ja markkinointiviestintämme kohdentamiseen.

Lisäksi kerromme tietosuojastasi erilaisten sisältöjemme parissa.  Kerromme myös, mitä henkilötietoja missäkin yhteydessä kerätään ja minkä vuoksi.

Tämä on Kalevi Sorsa -säätiön henkilötietolain (1999/523) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste, jossa informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa käsittelystä. Sitoudumme suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi palveluiden käyttäjänä ja noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä käyttäessäsi selatessasi verkkosivustoamme ja tilatessasi julkaisujamme tai ilmoittautuessasi tapahtumiimme.

Huomioittehan, että tilaamalla mahdollisen uutiskirjeemme ja/tai rekisteröitymällä tapahtumiimme sekä tilaamalla painotuotteitamme, annatte suostumuksenne tietojenne tallennukseen.  

Tämä tietosuojaseloste kuvaa, miten ja miksi keräämme tietoja käyttäjistämme ja kuinka suojaamme kerättyjä tietoja. 

Palveluiden kehityksen ja lainsäädännön muutosten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta. Merkittävistä muutoksista tietosuojaselosteeseen ilmoitetaan tällä sivulla.

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii:

Kalevi Sorsa -säätiö (y-tunnus: 1999220-6)
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6.krs
00530 Helsinki

Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla: info@sorsafoundation.fi

Mitä tietoja minusta voidaan kerätä?

Sorsa -säätiö kerää ja käsittelee henkilötietojanne kun tilaatte julkaisuja tai uutiskirjeen tai ilmoittaudutte tapahtumiimme. Keräämme tietoja sivustomme käytöstä myös evästeiden avulla. Lisätietoja evästeistä löydätte myöhemmin tässä selosteessa.

Sorsa -säätiö kerää henkilötietoja lähtökohtaisesti seuraavissa yhteyksissä:

  • Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot, kuten yhteystiedot.
  • Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot, kuten toimitustiedot, käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
  • Tilatessasi meiltä materiaalia
  • Antaessasi meille palautetta tai ollessasi muutoin meihin yhteydessä

Mihin henkilötietojani käytetään?

Henkilötietoja käytetään

  • Tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin
  • Sorsa -säätiön toiminnan ja palveluiden kehittämiseen
  • Käyttökokemuksen parantamiseen
  • Analytiikkaan ja tilastollisiin tarkoituksiin
  • Väärinkäytösten estämiseen

Tietoja käsitellään lainsäädännön velvoitteisiin perustuen. Pyrimme aina tietojasi käsitellessämme varmistamaan, että käsittely on asiallisesti perusteltua ja tarpeellista kuvattuihin käyttötarkoituksiin nähden.

Kuka käsittelee henkilötietojani?

Ainoastaan Sorsa -säätiön työntekijöillä on pääsy kerättyihin tietoihin. Henkilökuntamme on koulutettu käyttämään tietoja turvallisesti ja eettisesti. 

Emme luovuta tietoja eteenpäin, lukuunottamatta tapahtumailmoittautumisten osalta välttämättömiä tietoja (esimerkiksi tulkkauksen tai tarjoilujen järjestämiseksi). 

Miten tietojani säilytetään ja suojataan?

Noudatamme henkilötietoja käsitellessämme tiukasti lainsäädännön asettamia huolellisuus- ja suojaamisvelvoitteita sekä hyvää tiedonhallintatapaa. Kaikki henkilötiedot ovat suojattu asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen laittomalta käsittelemiseltä. Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu sovellettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Tietoja päivitetään ja niiden ajantasaisuus tarkistetaan säännöllisin väliajoin. Tarkastuksen yhteydessä kaikki tarpeettomat tai vanhentuneet tiedot poistetaan.

Pyynnöstä voimme poistaa sinua koskevat henkilötiedot Sorsa -säätiön järjestelmistä. 

Mitä ovat evästeet ja miten niitä käytetään?

Käytämme evästeitä (”cookies”) ja muita vastaavia tekniikoita. Evästeet ovat päätelaitteen selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja. Evästeet sisältävät usein yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat selaimet. Evästeillä ja muilla tunnisteilla on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen. Käytämme näitä tekniikoita toimintojen toteuttamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen.

Evästeiden avulla voidaan kerätä tietoa esimerkiksi palveluiden käytöstäsi, päätelaitetta koskevista teknisistä tiedoista ja IP-osoitteestasi sekä tietoa siitä, mistä muista verkkosivustoista olet kiinnostunut. Sorsa -säätion lisäksi tietoja käyttävät ns. kolmannet osapuolet, joista saat lisätietoja seuraavassa kappaleessa.

Käyttäjä voi torjua evästeiden käytön käyttämänsä selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan verkkopalvelun käytön lopetuksen jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät toiminnot voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymistä toimiakseen. Evästeiden tyhjentäminen ei kuitenkaan lopeta kokonaan tiedon keruuta, vaan nollaa aiemmin kerätyn tiedon. Huomioithan, että mikäli estät evästeiden käytön, et välttämättä pysty täysin käyttämään sivustomme kaikkia ominaisuuksia.

Luovutetaanko henkilötietojani kolmansille osapuolille?

Voimme luovuttaa joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille toiminnan toteuttamiseksi sekä markkinointia varten. 

Käytämme kerättyjä tietoja kolmansien osapuolten kanssa myös analytiikka- ja personointitarkoituksiin palvelun kehittämiseksi. Käytämme kävijätietojen analysointiin, markkinoinnin uudelleenkohdistamiseen ja mainontaan sellaisten ulkopuolisten tahojen palveluja, jotka käyttävät sivustoillamme evästeitä.

Voimme välittää tietoja seuraaville kolmansille osapuolille:

  • Analytiikka- ja tilastointikumppaneille
  • Personointikumppaneille

Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille.

Analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen käyttämämme yhteistyökumppanit ja tekniikat, auttavat meitä ymmärtämään paremmin asiakkaidemme käyttäytymistä ja mielenkiinnon kohteita. Käytetty tieto on anonymisoitua aina kun se on mahdollista. Muutoin käsittelemme tietoja henkilökohtaisina niiltä osin kuin tunniste sisältää asiakkaan kohdentavia tietoja.

Hyödynnämme Google Analyticsia, Google Tag Manageria, Google AdWordsia, Google Display Networkia ja Google DoubleClickiä sivustomme käyttöön, trendeihin sekä markkinointiin liittyvässä analytiikassa ja markkinoinnin kohdentamisessa. Googlelle lähetettävä tieto on anonymisoitua. Lue lisää Google Analyticsin tietojen käsittelystä.

Palveluissamme voi olla käytössä ns. yhteisöliitännäisiä, kuten Facebookin tykkää-painike. Sorsa -säätiön Facebook-sivujen kävijätietojen osalta Facebook ja Kalevi Sorsa -säätiö ovat yhteisrekisterinpitäjiä. Saat lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Facebookin tietosuojakuvauksesta. Facebookin yhteisöliitännäisten sisältö tulee suoraan Facebookista. Facebook voi kerätä tietoa kävijän vierailusta kulloinkin voimassaolevien yksityisyydensuojaa koskevien ehtojensa mukaisesti. Käsittelemme ainoastaan tilastotietoja Facebook-sivujen tykkäyksistä ja vierailuista sekä julkaisujen näkyvyydestä, eikä tietojen avulla voida tunnistaa yksittäistä käyttäjää. Facebook-sivun kävijätiedot auttavat meitä ymmärtämään sitä, millainen sisältö kiinnostaa käyttäjiä, ja näiden tilastotietojen avulla palvelua voidaan parantaa.

Palvelumme voi sisältää linkkejä muihin, kuin tässä mainittuihin sivustoihin, mutta emme vastaa näiden ulkopuolisten sivustojen yksityisyydensuojakäytännöistä tai sisällöistä. Suosittelemme tutustumaan jokaisen sivuston yksityisyydensuojaa koskeviin ehtoihin.

Mihin voin ottaa yhteyttä?

Otamme mielellämme vastaan kaikki kysymykset ja kommentit koskien tätä tietosuojaselostetta.  

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: info (a) sorsafoundation.fi