Hae kesäkouluun eriarvoisuuden vähentämisestä!

Kalevi Sorsa -säätiö järjestää yhdessä Demarinuorten, Sosialidemokraattisten opiskelijoiden ja Työväen Sivistysliiton kanssa Kesäkoulun eriarvoisuuden vähentämisestä. Kesäkoulu kokoaa yhteen yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita nuoria, opiskelijoita sekä tutkijoita, poliittisia ja yhteiskunnallisia aktiiveja ja päättäjiä. Hae mukaan, hakuaika päättyy 23.5.2022.

Kesäkoulu järjestetään Kiljavan opistolla Nurmijärvellä, jonne on Helsingistä yhteiskuljetus. Kesäkoulu koostuu ennakkotapaamisesta (etänä) viikolla 22, yleisöluennosta Helsingissä 17.6. ja opetusviikonlopusta Kiljavalla 17.–19.6.

Osallistujien toivotaan osallistuvan koko ohjelmaan. Kesäkoulun puhujakaarti koostuu eriarvoisuuteen eri tavoin erikoistuneista tutkijoista, virkamiehistä, kansalaisjärjestöjen edustajista ja poliitikoista.

Kesäkoulussa perehdytään muun muassa seuraaviin teemoihin ja kysymyksiin:

Millaisia ovat viimeisimmät virtaukset eriarvoisuuden vähentämisen tutkimuksessa? Mitä on hyvinvointitalous ja miten sen avulla voidaan vähentää eriarvoisuutta? Miten toteutetaan oikeudenmukainen siirtymä kohti ekologista hyvinvointivaltiota? Mikä tuottaa eriarvoisuutta työelämässä? Miten sosiaaliset ja taloudelliset oikeudet toteutuvat Suomessa?

Kesäkoulu on osallistujille maksuton. Osallistujille tarjotaan majoitus ja ruokailu sekä korvataan matkakulut halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan. Osallistujia rohkaistaan kirjoittamaan artikkeleita ja tuottamaan sisältöä sosiaaliseen mediaan kesäkoulun teemoihin liittyen.

Osallistujat kesäkouluun valitaan hakemusten perusteella. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake viimeistään 23.5.2022. Kurssi on tarkoitettu kaikille eriarvoisuudesta ja sen vähentämisestä kiinnostuneille!

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter