Heikki Hiilamon raportin julkistamistilaisuus 6.6.2017

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama totesi vuonna 2013, että eriarvoisuuden vähentäminen on aikaamme määrittävä haaste. Tämän jälkeen asiaan ovat kiinnittäneet huomiota myös lukuisat sellaiset tahot, jotka perinteisesti ovat pitäneet tuloerojen kasvamista sekä välttämättömänä että väistämättömänä. Suomessa Sipilän hallitus nimitti erillisen työryhmän pohtimaan eriarvoisuuden vähentämistä.

Ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiö juhlistaa kesän alkua ja tarttuu aikaamme määrittävään eriarvoisuushaasteeseen tiistaina 6.6 klo 9.30–11.00 julkistamalla professori Heikki Hiilamon raportin ”15 reseptiä tuloerojen kaventamiseksi” Kaisa-talon Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, 00100 Helsinki).

Raportissa Hiilamo käsittelee tuloerotutkimuksen uranuurtajan, taloustieteilijä Anthony B. Atkinsonin, (1944-2017) ”Inequality. What can be done?” -teoksessa esittämät reseptit eriarvoisuuden kaventamiseksi, ja arvioi niiden sovellettavuutta Suomessa. Julkistamistilaisuudessa raporttia on lupautunut kommentoimaan THL:n tutkimusprofessori Pasi Moisio.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter