Heta Melartin aloittaa säätiössä talouspolitiikan tutkijana 

Heta Melartin aloittaa Kalevi Sorsa -säätiön määräaikaisena talouspolitiikan tutkijana. Hän toteuttaa säätiölle hoivapalveluiden talous- ja työllisyysvaikutuksia koskevan tutkimuksen vuoden 2024 aikana.  

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Melartin on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi taloustieteestä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta ja työskennellyt aikaisemmin taloustieteen tutkimuksen parissa muun muassa Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa VATT:ssa. Hän on tutkinut muun muassa raskauden keskeytysten saatavuuden vaikutuksia naisten työmarkkina-asemaan.  

”Kaavaillut säästöt hyvinvointialueiden hoivapalveluista siirtävät hoitotaakkaa omaisille ja vastuu keskittyy naisille. Tämä siirtää hoivan kustannuksia julkiselta sektorilta yksityishenkilöiden kannettavaksi. On tärkeää tutkia, minkälaisia vaikutuksia hoivaleikkauksilla todella on talouden ja työllisyyden näkökulmasta”, Melartin sanoo. 

Kalevi Sorsa -säätiön yhteiskunnallisen tutkimuksen kattoteema on oikeudenmukainen ekologinen siirtymä. Säätiö tarkastelee sitä jatkossa entistä enemmän talouden näkökulmasta. 

“Melartin vahvistaa osaamistamme erityisesti taloustieteen kvantitatiivisissä menetelmissä. On hienoa, että voimme hänen tutkimuksensa kautta monipuolistaa näkemystä julkisten palvelujen vaikutuksista talouteen myös vaikutusarvioiden kautta”, iloitsee  säätiön toiminnanjohtaja Lauri Finér. 

Yhteystiedot:  

Heta Melartin 

050 3628592 

heta.melartin@sorsafoundation.fi 

Kuva: Anna Kuokkanen

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter