14.9.2015 Innovatiiviset julkiset hankinnat: miten kurotaan umpeen puolet Suomen kestävyysvajeesta?

Innovatiivisten julkisten hankintojen käsite on viime vuosina ilmestynyt päivänpolitiikan sanastoon. Juha Sipilän hallituksen ohjelmaan on kirjattu tavoite, että vuonna 2019 viisi prosenttia julkisista hankinnoista tehtäisiin innovatiivisesti.

Mutta mitä ovat innovatiiviset julkiset hankinnat? Minkälaisia kokemuksia Suomen kunnissa on innovatiivisista julkisista hankinnoista? Miten innovatiiviset julkiset hankinnat voisivat edistää Suomen talouden uudistumista?

Innovaatiorahoittaja Tekesin vaikuttavuusarvioinnin asiantuntija Jussi Kajala pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiölle kirjoittamassaan julkaisussa. Julkistamistilaisuus järjestetään maanantaina 14.9 klo 12 alkaen Porthanian Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 3, Helsinki).

Julkaisua ovat lupautuneet kommentoimaan kansanedustaja Ville Skinnari, Palvelutyönantajien toimitusjohtaja Riitta Varpe sekä Helsinki Innovation Services toimitusjohtaja Jari Strandman. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksessä Tiedekulman sivuilla.

Julkaisu löytyy säätiön sivuilta.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter