Julkaisutilaisuus: Kiertotalous ja vihreät työpaikat EU:ssa ja sen ulkopuolella

Mitä kiertotalous on? Miten kiertotalous ratkaisee ilmastonmuutosta, luonnonvarojen ehtymistä ja luontokatoa? Mitä asioita pitää ottaa huomioon oikeudenmukaisessa siirtymässä kiertotalouteen?

Tervetuloa Kalevi Sorsa -säätiön julkaiseman Kiertotalous ja vihreät työpaikat EU:ssa ja sen ulkopuolella -teoksen julkaisutilaisuuteen. Kirjan artikkelit piirtävät monipuolisen kuvan kiertotaloudesta ja tarjoavat arvokasta tietoa niin tutkijoille, päätöksentekijöille ja aiheesta kiinnostuneille. Kirja erittelee myös kiertotalouden vähemmän tarkasteltuja puolia kuten sitä, minkälaisia työllisyysvaikutuksia kiertotaloudella on ja miten sen käyttöönotto vaikuttaa eri ihmisryhmiin.

Kirjan eri luvuissa kiertotaloutta eri näkökulmista tarkastelevat tutkijat eri maista. Suomalaisten kirjoittamia lukuja on kaksi: Lapin yliopiston tutkijaryhmä käsittelee kiertotaloutta kriittisesti ja kannustaa osallistamaan tavallisia ihmisiä ympäristöratkaisujen suunnitteluun ja toteuttamiseen jätekansalaisuuden konseptin kautta. Topi Turunen Suomen ympäristökeskuksesta käy läpi kiertotaloutta koskevaa sääntelyä EU:ssa. EU:n kiertotalouden toimintasuunnitelmat tarjoavat kokonaisvaltaisen näkökulman kiertotalouteen siirtymiseen, mutta selkeä ja yhtenäinen lainsäädäntökehys puuttuu.

Lisäksi kirjassa tutustutaan erilaisiin kiertotalouden liiketoimintamalleihin, kiertotalouden kansainväliseen hallintaan ja yhteen ympäristön ja kiertotalouden kannalta keskeiseen materiaaliin: muoveihin. Kiinnostavaa ovat myös kiertotalouden yhteiskunnalliset ja sosiaaliset vaikutukset.

Aika: keskiviikko 25.5.2022 klo 9.30-11.00, aamupalatarjoilu klo 9.00 lähtien.

Paikka: Scandic Grand Central, Vilhonkatu 13, 00100 Helsinki

Tilaisuuden puhujat:

Teemu Loikkanen, tutkija, Lapin yliopisto

Topi Turunen, tutkija, Suomen ympäristökeskus

Emma Sairanen, projektikoordinaattori, Sitra

Henning Wilts, kiertotalousteeman johtaja, Wuppertal-instituutti, Saksa

Eveliina Heinäluoma, kansanedustaja (sd.)

Tilaisuuden juontaa teoksen suomenkielisen painoksen toimittanut Samuli Sinisalo. Tapahtuma striimataan Kalevi Sorsa -säätiön Facebook-sivulla.

Lämpimästi tervetuloa joko paikan päälle tai striimin ääreen!

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter