Professori Teivo Teivaisen Yritysvastuun umpikuja

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivaisen kirja Yritysvastuun umpikuja julkistettiin keskiviikkona 19.6. klo 10.30 Porthanian Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 3, Helsinki).

Professori Teivo Teivainen kirjoittaa Björn Wahlroosin tarkkanäköisestä huomiosta yritysjohtajista diktaattoreina ja tekee raiskausanalogian eli pohtii, mitä yrityskritiikki voi oppia feministeiltä. Entä mitä sosialistien kannattaa oppia Milton Friedmanilta?

Yritysvastuun umpikuja kuvaa, miten globaalin taloudenpoliittinen luonne on tulossa aiempaa ilmeisemmäksi. Kirja ruotii yritysvallan voimistumisen ristiriitoja ja niistä aukeavia demokraattisia mahdollisuuksia.

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivainen valottaa yritysvallan poliittisuuden ja demokratian suhdetta eri näkökulmista, muun muassa vertaamalla liikeyrityksiä valtioihin. Hänen analyysissään sekä Berliinin muuri että yritysvallan ideologiset suojamuurit ovat ihmisten tekemiä rakennelmia, joita on mahdollista myös purkaa.

Teivo Teivainen on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija sekä kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu tutkija. Hän on Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori ja toiminut professorina myös Perussa ja Kanadassa.

Teivainen on julkaissut lukuisia teoksia englanniksi, espanjaksi ja suomeksi, mm. Enter  Economism, Exit Politics: Experts, economic policy and the damage to democracy (2002); Pedagogía del poder mundial (2004) sekä yhdessä Heikki Patomäen kanssa Globaali demokratia (2005).

Akateemisten tehtävien ohella Teivainen on ollut aktiivinen useissa vaihtoehtoista globalisaatiota edistävissä kansalaisliikkeissä sekä Maailman sosiaalifoorumissa. Hän on myös toiminut asiantuntijana kansainvälisille järjestöille, valtioille, kansalaisjärjestöille ja ammattiyhdistysliikkeille.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter