Mikko Lievonen seisoo harmaan kiviseinän edessä

Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtajaksi on valittu Mikko Lievonen

Kalevi Sorsa -säätiön uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu filosofian tohtori (DPhil) Mikko Lievonen. Lievonen on toiminut säätiön tutkijana vuodesta 2020 lähtien ja aloitti toiminnanjohtajana 1.8.2021.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Ennen Sorsa-säätiöön tuloaan Lievonen on tehnyt monipuolisen kansainvälisen uran. Hänen väitöskirjansa Oxfordin yliopistossa (St Edmund Hall) käsitteli Ison-Britannian pääpuolueiden sodanjälkeistä historiaa ja aatteellista kehitystä. Sitä ennen Lievonen toimi virkamiehenä YK:n sihteeristössä New Yorkissa, jossa hän palveli kriisinhallintaoperaatioihin liittyvissä tehtävissä sihteeristön eri osastoilla. Hän on toiminut siviiliasiantuntijana YK:n rauhanturvaamisoperaatiossa Etelä-Sudanissa sekä jääkärinä suomalaisessa kriisinhallintaosastossa Kosovossa. Lisäksi hän on työskennellyt avainasiakaspäällikkönä.

”Yhteiskunta kehittyy uusien ideoiden kautta ja ajatuspajoilla on keskeinen rooli siinä, miten nämä ideat liikkuvat tutkimuksen, politiikan ja median välisessä maastossa. Sorsa-säätiön tehtävä on tuoda perusteltuja puheenvuoroja suomalaiseen keskusteluun, sosialidemokraattiseen aatepohjaan nojautuen”, Lievonen toteaa.

Kalevi Sorsa -säätiön hallituksen puheenjohtaja Antton Rönnholm on tyytyväinen Lievosen valinnasta.

“Mikko Lievosen kokemus tutkimuksen ja kansainvälisen politiikan parissa antaa hyvät edellytykset Sorsa-säätiön työn kehittämiseen. Toivotan menestystä uuteen tehtävään ja samalla kiitän hänen edeltäjäänsä Pauli Rautiaista säätiön eteen tehdystä työstä”.

”Mikko Lievosen kokemus tutkimuksen ja kansainvälisen politiikan parissa antaa hyvät edellytykset Sorsa-säätiön työn kehittämiseen.”

Kalevi Sorsa -säätiö on vuonna 2005 perustettu ajatuspaja, joka toimii akateemisen tutkimuksen ja käytännön yhteiskuntapolitiikan risteyskohdassa. Säätiö tukee tutkittuun tietoon perustuvaa päätöksentekoa, käy ennakkoluulotonta keskustelua eikä kaihda vaikeitakaan aiheita hahmotellessaan yhteiskunnan uudistamista sosialidemokraattiselta arvopohjalta. Vuonna 2021 säätiön tutkimuksen painopistealueet ovat eriarvoisuuden vähentäminen, ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle ja yhteiskunta koronan jälkeen.

Säätiössä työskentelee kuusi henkilöä yhteiskuntatutkimuksen ja Länsi-Balkanilla tehtävän demokratiatyön parissa.

Lisätiedot:
Mikko Lievonen,
050 380 1432,
mikko.lievonen@sorsafoundation.fi

Kuva: Anna Kuokkanen

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter