Kalevi Sorsa -säätiöön uusia työntekijöitä

Alkukesästä Kalevi Sorsa -säätiössä aloitti kaksi uutta työntekijää, Jelena Simic Balkan-hankkeessa ja Anna Kuokkanen viestinnän asiantuntijana.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Jelena Simic aloitti toukokuussa säätiön Balkan-hankkeen koordinaattorina. Hän viimeistelee sosiologian maisteriopintojaan Helsingin yliopistossa. Simic on sekä opintojensa että järjestötoimintansa myötä perehtynyt tarkastelemaan yhteiskuntia monikulttuurisuuden, maahanmuuton ja vähemmistöjen näkökulmista. Hänen mielestään eritaustaisten ihmisten ja erityisesti nuorten osallistuminen on keskeistä demokratian toteutumisen kannalta.

Simic on itsekin syntynyt Balkanilla ja muuttanut Suomeen 5-vuotiaana. Hän on näin ollen perehtynyt hyvin Länsi-Balkanin alueen lukuisiin haasteisiin, mutta myös potentiaaliin ja vahvuuksiin kuten alueen kulttuuriseen moninaisuuteen ja yhteisöllisyyteen. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen parissa.

– On mahtavaa päästä työskentelemään itselle niin monella tasolla tärkeiden asioiden parissa ja edistämään Balkanin asioita. Uskon, että voin hankekoordinaattorin tehtävässä hyödyntää sitä, että tarkastelen Balkanin alueen muutoksia sekä alueen maiden että Suomen näkökulmasta, Simic sanoo.

Säätiön viestintä sai puolestaan vahvistusta, kun Anna Kuokkanen aloitti kesäkuun alussa viestinnän asiantuntijana. Kuokkanen on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi sosiologiasta ja toiminut aiemmin monipuolisesti viestinnän ja tutkimuksen tehtävissä Helsingin yliopistossa, Työterveyslaitoksella ja kehitysyhteistyöjärjestöissä. Hän toimii myös vapaana valokuvaajana ja on tehnyt dokumentaarisia valokuvaprojekteja muun muassa ihmiskaupasta ja turvapaikanhakijoiden elämästä Suomessa.

Kuokkasen tehtävänä on koordinoida ja kehittää säätiön viestintää, parantaa säätiön näkyvyyttä sosiaalisen median kanavissa ja auttaa säätiön muita työntekijöitä hankkeiden viestinnässä.

– Tuntuu motivoivalta päästä edistämään säätiön tärkeiden teemojen näkyvyyttä. Toivon pääseväni kehittämään myös säätiön visuaalista ilmettä. Olin erittäin kiinnostunut tutkimuksen yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta jo työskennellessäni tutkijana, ja uskon, että kokemukseni tutkimusmaailmasta on hyvä tausta tässä tehtävässä, Kuokkanen toteaa.

Lisätiedot:

Jelena Simic, 050 5529665, jelena.simic@sorsafoundation.fi

Anna Kuokkanen, 050 5533507, anna.kuokkanen@sorsafoundation.fi

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter