24.10.2013 Keskustelutilaisuus: Eurokriisin tuolle puolen

Eurokriisista on puhuttu paljon, mutta miksi se ei ratkea? Kriisi on jatkunut useita vuosia ja Etelä-Euroopan sosiaalinen ja yhteiskunnallinen tilanne pahenee. Kriisin ratkaisuksi valittu leikkauspolitiikka on joutunut ideologiseen ja poliittiseen umpikujaan. Sitä jatketaan enää poliittisen jääräpäisyyden vuoksi. Kurilinja ei myöskään rajoitu kriisimaihin, vaan valitun linjan seuraukset alkavat tuntua myös pohjoisessa entistä konkreettisemmin.

Mutta minkälaisesta talouspolitiikasta vaihtoehdot voisivat nousta? Miten Eurooppa ja ylipäänsä talouden instituutiot tulisi järjestää, jotta tulevaisuusperspektiiviä avaava, kestävä kasvu ja korkea työllisyys olisi mahdollista?

Aiheesta keskustelemassa torstaina 24.10. klo 18.30-20 Postitalon Postimestari-kabinetissa on Etelä-Euroopan tilanteen, politiikan ja talouden asiantuntijoita: Le Monde Diplomatiquen saksankielisen laitoksen päätoimittaja Niels Kadritzke, maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki sekä Hildur Boldt Kalevi Sorsa-säätiöstä.

Keskustelua  johdattavat Le Monde Diplomatiquen suomenkielisen laitoksen päätoimittaja Mika Rönkkö ja Vasemmistofoorumin toiminnanjohtaja Teppo Eskelinen.

Tilaisuus on Kadritzken esitelmää lukuunottamatta suomenkielinen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Niels Kadritzke on toimittajana erikoistunut Kreikan yhteiskuntaan ja asunut maassa pitkiä aikoja 1970-luvulta lähtien. Kadritzen toimittama saksankielinen Le Monde Diplomatique ilmestyy päivälehti Tageszeitungin liitteenä kuukauden toisena perjantaina 70 000 kappaleen painoksena. Suomessa Kadritzke vierailee Into kustannuksen kutsumana.

Professori Heikki Patomäki on eräs Suomen tunnetuimmista politiikan tutkijoista. Patomäki on äskettäin julkaissut kirjan ”Tulevaisuuden politiikkaa”, jossa hän hahmottelee politiikan suuntaviivoja eurokriisin tuolle puolen ja laajemmin tulevaisuuteen. Myös hänen useille kielille käännetystä kirjastaan ”Eurokriisin anatomia” on juuri ilmestynyt uusi suomenkielinen painos.

Talous- ja viestintävastaava Hildur Boldt on toiminut ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiössä vuodesta 2006 eri hankkeiden parissa ja hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija. Hän on toimittanut Antti Alajan kanssa teoksen ”Tehokkaiden markkinoiden harha – Näkökulmia nykykapitalismin kriisiin” (2010). Säätiössä on viime vuosina etsitty talouspolitiikan vaihtoehtoja John Maynard Keynesin suunnasta, uusimpana tuotoksena Antti Alajan ja Esa Suomisen ”Taloutta työväelle – markkinaliberalismin myyttejä murtamassa” (Into-kustannus).

Tilaisuuden järjestävät Into-Kustannus, Kalevi Sorsa-säätiö ja Vasemmistofoorumi.

 

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter