Keskustelutilaisuus: Miksi tyytymättömyys politiikkaan lisääntyy Suomessa ja Ruotsissa?

Viime vuosikymmeninä tyytymättömyys politiikkaan on lisääntynyt. Uudet äärioikeistolaiset puolueet ovat saaneet vaalivoittoja kaikkialla Euroopassa, kun taas 1900-luvun vanhat puolueet ovat menettäneet jalansijaa. Globalisaatiota, maahanmuuttoa ja kansallista identiteettiä koskevat kysymykset ovat nousseet kansallisen politiikan etualalle.

Millaisia tunteita, kokemuksia ja ajatuksia politiikkaan kohdistuva tyytymättömyyden takana on? Miksi ihmiset ovat niin kyllästyneitä siihen, miten asiat ovat?

Näitä kysymyksiä käsitellään Kalevi Sorsa -säätiön järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Aiheesta keskustelevat ruotsalaisen ajatuspaja Arena Idén johtaja Lisa Pelling, joka on kirjoittanut Johanna Lindellin kanssa kirjan Det Svenska missnöjet (2021) sekä professori Anu Kantola, joka on toimittanut kirjan Kahdeksan kuplan Suomi (2022).

Keskustelu käydään englanniksi ja sen juontaa Kalevi Sorsa -säätiön eriarvoisuuden vähentämisen hankevastaava Anna Rajavuori. Lämpimästi tervetuloa!

Aika: tiistai 10.5.2022 klo 13.30–14.30

Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Lisa Pelling johtaa Arena Idé -ajatuspajaa, jota rahoittavat ruotsalaiset ammattiliitot. Hän on väitellyt tohtoriksi valtio-opista Wienin yliopistosta ja toimii puheenjohtajana Lingköpingin yliopiston Institute for Research on Migration, Ethnicity and Societyssa (REMESO).

Anu Kantola on viestinnän professori Helsingin yliopistossa. Kantola on johtanut  Kansalaisuuden kuilut ja kuplat -konsortiota ja tutkinut talouden rakennemuutoksen poliittisia vaikutuksia, erityisesti muutoksia yhteiskunnallisissa ja poliittisissa identiteeteissä.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter