Keskustelutilaisuus: Miten voimme edistää Ukrainan demokraattista tulevaisuutta?

Kalevi Sorsa säätiö ja Foundation for European Progressive Studies (FEPS) järjestävät keskustelutilaisuuden: Miten voimme edistää Ukrainan demokraattista tulevaisuutta?

Aika: Keskiviikkona 29.11 klo 14.30–16.00. Kahvitarjoilu klo 14.00 alkaen.
Paikka: Sonckin sali, Sofia Helsinki (Sofiankatu 4C).

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on yksi vakavimmista turvallisuuskriiseistä, jonka Eurooppa ja sen lähialueet ovat kohdanneet vuosikymmeniin.

Keskustelutilaisuudessa paneudutaan Ukrainan tilanteeseen ja luodaan suuntaviivoja jälleenrakennukselle, joka edistää laajemmin rauhaa, turvallisuutta ja demokratiaa Euroopassa ja sen ulkopuolella.

Tilaisuudessa käsiteltäviä kysymyksiä ovat muun muassa:

Mitä jälleenrakennus tarkoittaa Ukrainan tapauksessa? Miten jälleenrakennus toteutetaan tavalla, joka vahvistaa Ukrainan kansalaisyhteiskuntaa ja demokratiaa?Miksi ja miten Suomikin hyötyy Ukrainan jälleenrakennuksen tukemisesta? Mitkä ovat riskit, jos jälleenrakennusta ei toteuteta sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi?

Ohjelma:

14.30 Alkusanat

14.35 László Andór, pääsihteeri, Foundation for European Progressive Studies: Europe and the War in Ukraine -kirjan esittely.

14.50 Yulia Yurchenko, vanhempi lehtori, Greenwichin yliopisto: Ukrainan taloudelliset ja sosiaaliset menetykset ja tie eteenpäin.

15.05 Anders Adlercreutz, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri: Suomen tuki Ukrainan EU-jäsenyyspolulle ja sodanjälkeiselle jälleenrakennukselle.

15.15 Miapetra Kumpula-Natri, europarlamentaarikko: Onko Suomen tuki Ukrainalle riittävää ja sen laajemmat eurooppalaiset vaikutukset.

15.25 Maksym Kravchuk, lähetystöneuvos, Ukrainan suurlähetystö Suomessa: Ukrainan lyhyen ja pitkän aikavälin toiveet sekä Suomen että kansainvälisen yhteisön suhteen.

15.35 Paneelikeskustelu ja yleisökysymykset

16.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden juontaa Andriy Korniychuk FEPS:stä.

Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittautuminen 26.11. mennessä lomakkeella. Etäyhteyslinkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille.

Tilaisuuden kieli on englanti. Tila on esteetön.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Kalevi Sorsa Säätiö ja Foundation for European Progressive Studies (FEPS)

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter