Kiinan 5G politiikan vaikutukset Suomeen ja Euroopan unioniin

Mitä 5G teknologia on, mihin se pystyy ja mitä Kiina sen kanssa aikoo? Markus Holmgren avaa 5G teknologiaa ja sen mahdollisuuksia, Kiinan 5G strategiaa ja tavoitteita, sekä peilaa niitä Suomen ja EU:n tilanteeseen. Länsimaisten demokratioiden tulisi myös olla aktiivisia uuden teknologian globaalien standardien ja sääntelyn kehittämisessä.

Kiina, kuten Suomikin, on 5G teknologian edelläkävijämaa. Uusi teknologia avaa uusia mahdollisuuksia, mutta herättää myös uusia kysymyksiä esimerkiksi tietoturvan ja yleisemmin teknologian pelisääntöjen suhteen. Esimerkiksi Huawein ja Ruotsin välinen kiista on saanut paljon huomiota kautta maailman. Oheisessa Impulsseja-julkaisussa Markus Holmgren, kansainväliseen kauppa- ja geopolitiikkaan erikoistunut tutkija avaa Kiinan 5G politiikan taustoja ja niiden merkitystä Suomelle ja EU:lle.

Julkaisu käsittelee mm. mitä 5G teknologia on ja mihin se pystyy? Mihin Kiina pyrkii 5G teknologian avulla? Miten Suomen ja muiden länsimaisten demokratioiden tulisi tähän suhtautua? Kiinan aktiivisuuden vastapainoksi länsimaiden tulisi tehdä yhteistyötä kestävän sääntelykehikon valmistelussa, joka tasapainottaisi uuden teknologian tuomat mahdollisuudet, yksityisyydensuojan ja ihmisoikeudet.

Julkaisu on luettavissa myös Issuussa.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter