12.10.2012 Mielenterveyskuntoutus ja työhön paluu -kirjan julkistaminen Kansalaisinfossa

Kalevi Sorsa -säätiö julkaisee teoksen Mielenterveyskuntoutus ja työhön paluu perjantaina 12. lokakuuta klo 11-12:30 eduskunnan Kansalaisinfossa (sisäänkäynti Arkadiankatu 3).

Masennuksen tai uupumuksen takia työelämästä karsiutuu vuosittain 4000-5000 ihmistä pitkille sairauslomille. Hälyttävän suuri osa heistä ajautuu pitkäksi ajaksi tai jopa pysyvästi työmarkkinoiden ulkopuolelle.

Julkaistavassa artikkelikokoelmassa esitellään joukko keinoja ja ajatuksia, jotka voivat kääntää kehityksen suunnan. Siinä katsotaan Suomen kuntoutusjärjestelmän historiaa, kuntoutuksen toimivuutta, työpaikkojen keinoja jouduttaa työhön palaamista ja voimavaravalmennuksen mahdollisuuksia syrjäytymisvaarassa olevien kuntouttamiseen.

Kalevi Sorsa –säätiön projektikoordinaattori Ilkka Vuorikurun toimittamaan julkaisuun ovat osallistuneet filosofian lisensiaatti Pirkko Lahti, sosiaalipsykologian lisensiaatti Ilpo Vilkkumaa, ja Mielenterveyden keskusliiton (MTKL) koordinaattori ja kouluttaja Jyrki Rinta-Jouppi.

Julkistamisessa esitellään keskeiset kehittämisehdotulset. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Tervetuloa!

Ilmoittautumiset toivomme osoiteeseen info@sorsafoundation.fi

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter