Mikä on Kalevi Sorsa -säätiö?

Kirjoittaja Hildur Boldt Hildur Boldt

Kalevi Sorsa -säätiö on sosiaalidemokraattinen ajatushautomo, think tank.

Elävä demokratia edellyttää monipuolisia mutta perusteltuja näkemyksiä, tulevaisuuden tekeminen ennakkoluulotonta asennetta ja uusia avauksia. Kalevi Sorsa -säätiö perustettiin vuonna 2005 vastaamaan osaltaan näihin tavoitteisiin.

Säätiö hahmottaa ja ruokkii keskustelua siitä, mitä sosiaalidemokratian arvopohjaan nojaava, vapauden ja oikeudenmukaisuuden sekä tasa-arvon yhdistävä yhteiskuntapolitiikka voisi olla tänään ja huomenna, pidemmälläkin perspektiivillä.

Toiminta sijoittuu paljolti tutkimuksen sekä poliittisen valmistelun ja päätöksenteon väliin. Säätiö rakentaa projekteissaan, tilaisuuksissaan ja julkaisuissaan siltoja tutkijayhteisöjen, tiedotusvälineiden, kansalaisjärjestöjen ja poliittisten toimijoiden välille.

Kansainvälisyys on säätiölle keskeinen sekä näkökulma että toimintamuoto. Siihen tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa keskustavasemmistolaisten ajatuspajojen verkosto, niin kahdenvälisen yhteistyön kuin kattojärjestönsä Foundation for European Progressive Studies kautta.

Tervetuloa mukaan keskusteluihin!