Tilaisuus: Mistä puhumme, kun puhumme eriarvoisuudesta?

Tervetuloa keskustelemaan eriarvoisuuden luonteesta ja sen vaatimista toimenpiteistä tilaisuuteen, jossa filosofia kohtaa politiikan! Tilaisuus järjestetään tiistaina 11.2.2020 klo 18.00 Kallion Oivassa (os. Porthaninkatu 5).

Eriarvoisuudesta puhutaan usein huolestuneesti. On kuitenkin esitetty, että ongelmana ei niinkään olisi eriarvoisuus vaan pikemminkin joidenkin ihmisten huono-osaisuus. Onko asia näin, vai pitäisikö myös ihmisten välisistä erivertaisista suhteista olla huolissaan? Mitä erivertaisuus, tasavertaisuuden vastakohta, itse asiassa on?

Avoimessa keskustelutilaisuudessa Helsingin yliopiston filosofian professori Antti Kauppinen alustaa eriarvoisuudesta tuoreen julkaisunsa ”Mistä puhumme, kun puhumme eriarvoisuudesta?” pohjalta. Julkaisu on vapaasti saatavilla tilaisuudessa. Kauppisen julkaisua kommentoivat ja keskusteluun osallistuvat kansanedustajat Matias Mäkynen (sd) ja Ruut Sjöblom (kok). Sjöblom osallistuu keskusteluun aiemmin ilmoitetun Sini Ruohosen tilalla.

Professori Antti Kauppisen tutkimukset keskittyvät mm. hyvinvointiin, onnellisuuteen, moraalisiin tunteisiin ja normatiivisuuden luonteeseen. Hän on aiemmin ollut vierailevana tutkijana lukuisissa yhdysvaltalaisissa yliopistoissa sekä työskennellyt apulaisprofessorina Dublinin Trinity Collegessa.

Matias Mäkynen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä. Hän nousi eduskuntaan Jutta Urpilaisen siirryttyä EU-komissaariksi. Hän on myös Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja ja Vaasan kaupunginvaltuuston sdp:n ryhmän puheenjohtaja.

Ruut Sjöblom on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on teologian maisteri sosiaalietiikasta ja väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa.

Tilaisuus on osa Kalevi Sorsa -säätiön vuosien 2019–2023 teema-aluetta eriarvoisuuden vähentäminen. Teeman puitteissa säätiö tuottaa tutkijoiden kirjoittamia yleistajuisia julkaisuja sekä järjestää tilaisuuksia muun muassa eriarvoisuuden käsitteestä, tulo- ja varallisuuseroista, terveyseroista, eroista poliittisessa osallistumisessa ja syrjinnästä.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter