Mitä jokaisen on hyvä tietää Pariisin ilmastosopimuksesta?

Pariisin ilmastosopimus vuodelta 2015 on kansainvälisen ilmastopolitiikan peruskivi ja viimeisin saavutus. Sopimus on neuvoteltu YK:n puitteissa ja kattaa lähes kaikki maailman maat. Sopimuksessa rajataan ilmaston lämpeneminen kahteen celsiusasteeseen, tavoitellen kuitenkin vain 1,5C lämpenemistä. Sopimus on poikkeuksellinen siitä, että siinä on velvoitteita kaikille valtioille.

Ilmastoasiantuntijat Matleena Moisio ja Oras Tynkkynen ovat koonneet oheiseen Impulsseja-julkaisuun perusasiat ilmastosopimuksesta, eli miten sopimus toimii, minkälaista lämpenemisen rajoittamista se tällä hetkellä on saavuttamassa sekä miten sopimuksen kunnianhimon tasoa voidaan nostaa. Suositeltavaa luettavaa kaikille ilmastonmuutoksesta ja ilmastopolitiikasta kiinnostuneille.

Luettavissa myös Issuussa.

Julkaisu on osa Kalevi Sorsa -säätiön Ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle -hanketta (2019–2023). Hanke tarkastelee ekologisen kriisin syitä ja yhteiskunnallisia seurauksia, sekä pyrkii löytämään oikeudenmukaisia ratkaisuja yhteiskuntien saattamiseksi kestävälle uralle.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter