Janne M. Korhonen

Oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän asiantuntijanamme aloittaa Janne M. Korhonen

Säätiön uutena asiantuntijana aloittaa filosofian tohtori Janne M. Korhonen. Korhonen vastaa säätiön oikeudenmukaista ekologista siirtymää koskevasta teemakokonaisuudesta. Hän siirtyy tehtävään energiasiirtymän kiihdyttämistä tutkineesta Plan B -tutkimushankkeesta.

Korhonen on perehtynyt aikaisemmassa työssään kestävän yhteiskunnan aineellisiin ja poliittisiin reunaehtoihin sekä energiajärjestelmiin. Hänet tunnetaan myös tietokirjailijana ja yhteiskunnallisena kirjoittajana. Ennen tutkijanuraa Korhosella on kokemusta muun muassa muotoilutoimiston osakkaana.  

– Tutkimustieto antaa hyvät syyt uskoa, että kestävä demokraattinen yhteiskunta edellyttää rajallisten resurssien jakamista reilusti. Pohjoismainen yhteiskuntamalli tarjoaa erinomaiset lähtökohdat kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi kaikille kansalaisille. Siksi näen, että Kalevi Sorsa -säätiö on oikea paikka tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan rakentaa oikeudenmukaista, kestävää ja hyvinvoivaa Suomea, Korhonen sanoo. 

Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Lauri Finér on hyvillään Korhosen valinnasta. 

– Korhonen on tunnettu oman alansa huippuosaaja, joka täydentää jo ennestään vahvaa asiantuntemustamme eriarvoisuuden sekä ekologisen kestävyyden teemoissa. Odotan innolla, miten hänen kädenjälkensä näkyy niin säätiön työssä kuin laajemmin suomalaisessa keskustelussa, Finér toteaa. 

Yhteystiedot:
Janne M. Korhonen
041 501 8481
janne.korhonen@sorsafoundation.fi

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter