Pilvi Torsti

Pilvi Torsti: Vaalikirja – Mitä on olla ehdokas

Politiikassa ja vaaleissa kenellekään ei kuulu yhtään mitään, vaan kannatus on voitettava yhä uudestaan. Tervetuloa julkaisemaan Pilvi Torstin Vaalikirjaa Cafe Pirittaan tiistaina 21.6. klo 16–18!

Kalevi Sorsa -säätiö juhlistaa menestyksekkään kevätkauden päätöstä ja kesän alkua julkistamalla kirjan, jossa Torsti kertoo neljien vaalien kokemuksella, millaista on panna itsensä politiikassa peliin asettumalla ehdokkaaksi. ”Vaalit ovat ihmeellinen juttu. Vaalihuumassa on imua, politiikassa on imua. Selittämätöntäkin. Niin täytyy olla, koska vaaleihin ja ehdokkuuteen liittyy paljon uhrauksia ja överiksi menemistä ja silti ihmiset ovat toistuvasti mukana.”

Mikä merkitys on tukiryhmällä, rahalla, puolueella, mediapelillä, katukampanjoinnilla, perheellä ja ystävillä, somella, imagolla ja mainonnalla? Vaalikirja tarjoaa kaikille politiikasta kiinnostuneille yllättävän vähän käsitellyn näkökulman kampanjoinnin kulisseihin ja on käytännönläheisyydessään suorastaan pakollista luettavaa ehdokkaaksi aikoville.

Samalla Torsti avaa käsitystään politiikan tilasta Suomessa: ”Puuttuu johtajuus, näkymä tulevaisuudesta, innostus, lujuus, suunnan näyttäminen ja ennen kaikkea asioiden maaliin saaminen. Poliittinen taktikointi ja alueiden paine ottaa jatkuvasti niskalenkin yhteiskunnan kokonaisedun etsimisestä parhaan tiedon ja asiantuntemuksen valossa.”

Ajassamme on kuitenkin ratkaistavana isoja kysymyksiä. ”Siksi ehdokkaita tarvitaan. Koska politiikkaa tarvitaan. Koska politiikan täytyy edelleen pelastaa maailma.”

Torstin näkemyksiä kirjassa täydentävät Mikael Jungner, Marko Junkkari, Jussi Lähde, Jukka Niva, Tom Packalén, Nasima Razmyar, Laura Räty, Reetta Räty ja Esa Suominen lyhyesti omilla kommenteillaan.

Tervetuloa Pirittan tilaisuuteen, jossa käydään keskustelua politiikasta, siihen osallistumisesta ja kampanjoinnista. Samalla voi lunastaa Vaalikirjan 10 euron kesähintaan.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter