Kaupunkien sisäinen sosioekonominen eriytyminen

Alueellista eriarvoisuutta on paitsi kuntien välillä, myös niiden sisällä. Millaista kaupunkien sisäinen sosioekonominen eriytyminen on? Mitä seurauksia eriytymisestä on yksilölle ja yhteiskunnalle, ja miten sitä vastaan kamppaillaan?

Suomessa on alueellista eriarvoisuutta eri alueiden ja kuntien välillä. Sosiaaliset etäisyydet saattavat kuitenkin määrittää ihmisen elämää jopa enemmän kuin maantieteelliset etäisyydet. Kaupungeissa maantiede ja sosioekonominen asema kietoutuvat yhteen. Mitä tästä seuraa ja mitä sille voi tehdä? Aiheesta keskustelemassa Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen dosentti ja Helsingin kaupungin johtava asiantuntija Venla Bernelius sekä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar. Hankevastaava Maija Mattila haastattelee. Kesto 42 min.

Podcast täydentää Friedrich-Ebert-Stiftungin, Foundation for European Progressive Studies -ajatuspajan ja Kalevi Sorsa -säätiön julkaisua Eriarvoisuuksien Suomi – Alueelliset sosioekonomiset erot Manner-Suomessa. Podcast on osa eriarvoisuuden vähentämisen hanketta.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter