Podcast: Resilienssi

Mitä on resilienssi? Mikä on resilienssin ja tehokkuusajattelun suhde? Minkälainen ideaali resilientti yhteiskunta ilmastonmuutoksen paineessa voisi olla? Tässä jaksossa tutkijat Eija Meriläinen ja Ari-Elmeri Hyvönen keskustelevat resilienssistä Sorsa-säätiön Samuli Sinisalon kanssa. Yllämainittujen kysymysten lisäksi käsitellään mitä koronakriisi on paljastanut Suomen resilienssistä ja mitä voisimme kriisistä oppia tulevaisuutta ajatellen.

Kirjoittaja Kalevi Sorsa -säätiö Kalevi Sorsa -säätiö

Mitä on resilienssi? Mikä on resilienssin ja tehokkuusajattelun suhde? Minkälainen ideaali resilientti yhteiskunta ilmastonmuutoksen paineessa voisi olla? Tässä jaksossa tutkijat ScD Eija Meriläinen (University College London) ja PhD Ari-Elmeri Hyvönen (Tampereen ja Jyväskylän yliopistot) keskustelevat resilienssistä Sorsa-säätiön hankevastaavan Samuli Sinisalon kanssa. Vastauksia haetaan mm. yllämainittuihin kysymyksiin, sekä siihen mitä koronakriisi on paljastanut Suomen resilienssistä ja mitä voisimme kriisistä oppia tulevaisuutta ajatellen. Kesto 1 h 5 min.

Ari-Elmeri Hyvönen on myös yhdessä Tapio Juntusen kanssa kirjoittanut Sorsa-säätiölle blogin Koronakriisi ja yhteiskunnan kokonaisresilienssi.