Resepti hyvään hoitoon – Universaali ja yhdenvertainen terveydenhuoltojärjestelmä Suomeen -pamfletin julkistustilaisuus

Aika: Maanantai 3.12.2018 klo. 16.30–18.30

Paikka: Rupla, Helsinginkatu 16, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kahvitarjoilun mitoittamiseksi tästä 30.11.2018 mennessä.

Lue pamfletti täältä: Resepti hyvään hoitoon -pamfletti

Lääkärit Nelli Nurminen, Lauri Vuorenkoski ja Iiro Karhiaho esittävät ”Resepti hyvään hoitoon – Universaali ja yhdenvertainen terveydenhuoltojärjestelmä Suomeen”-pamfletissaan tavoitteet Suomen terveydenhuoltojärjestelmän uudistamiselle sekä toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Pamfletin kirjoittajien mukaan nopea hoitoonpääsy on yksi terveydenhuoltomme kipupisteistä. Kiireettömässä asiassa lääkärille pitäisi päästä viikossa, ja erikoislääkärille kuukaudessa. Nopean hoitoonpääsyn pitäisi ulottua myös yhteiskunnan heikompiosaisiin. Lisäksi kirjoittajat tarkastelevat työterveyshuollon sairaanhoitopalveluita kriittisesti, eivätkä näe perusteita niiden tukemiseen julkisista varoista. Ennaltaehkäisevä lakisääteinen työterveyshuolto on kuitenkin kirjoittajien mukaan tervetullutta, ja sitä tulisi vahvistaa nykyisestään.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan terveydenhuollon tulevaisuudesta julkaisutilaisuuteen!

Tilaisuuden ohjelma

16:30 Kahvitarjoilu
16:45 Tilaisuuden avaus: Kaisa Penny, Kalevi Sorsa -säätiö
16:50 Miksi uudistaa terveydenhuoltoa? Aki Lindén, HUS:n toimitusjohtaja
17:05 Raportin esittely: Nelli NurminenLauri Vuorenkoski ja Iiro Karhiaho
17:35 Kommenttipuheenvuoro
17:45 Keskustelu, kysymykset ja kommentit
18:15 Yhteenveto – Pamfletin kirjoittajat
18:30 Tilaisuus päättyy

Kirjoittajista:

Nelli Nurminen on lääketieteen lisensiaatti ja kirurgiaan erikoistuva lääkäri, jolla on useiden vuosien kokemus järjestötoiminnasta sekä kunta- ja opiskelijapolitiikasta.

Lauri Vuorenkoski on lääketieteen tohtori, joka on töissä Lääkäriliitossa terveyspolitiikan asiantuntijana. Ennen Lääkäriliittoon siirtymistä hän on työskennellyt Stakesissa ja THL:ssä terveydenhuoltoon liittyvissä tutkimus- ja kehittämistehtävissä.

Iiro Karhiaho on järjestöaktiivi ja erikoistuva lääkäri, jolla on laaja-alaista työkokemusta julkisen ja yksityisen terveydenhuollon parista niin erikoissairaanhoidon kuin perusterveydenhuollonkin puolelta. Hän on toiminut mm. Suomen Medisiinariliiton ja Nuorten Lääkärien Yhdistyksen puheenjohtajana.

Lue pamfletti täältä: Resepti hyvään hoitoon -pamfletti

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter