Saara Hietanen ja Tomi Viitala keskustelivat listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksesta: ”muutostarpeita on”

Kalevi Sorsa -säätiö järjesti toisen Veroareenan Helsingissä perjantaina 2.2.2024. Finnwatchin veroasiantuntija Saara Hietanen ja Keskuskauppakamarin veroasiantuntija Tomi Viitala keskustelivat tilaisuudessa listaamattomien osakeyhtiöiden osinkoverotuksesta. Keskustelun ja sitä edeltävän Hietasen alustuksen voi katsoa säätiön YouTube-kanavalta.

Suomen listaamattomien osakeyhtiöiden verotusta ja sen ongelmia on käsitelty lukuisissa asiantuntijaraporteissa ja tutkimuksissa viime vuosikymmenten aikana. Myös Kalevi Sorsa -säätiö julkaisi vastikään tutkimusraportin, jossa käsiteltiin erilaisia vaihtoehtoja osinkoverotuksen uudistamiseksi. 

Hietanen ja Viitala edustivat keskustelussa eri näkökantoja, mutta myös paljon yhteistä löytyi. Hietanen kuvasi alustuksessaan Suomen varsin monimukaista osinkoverotusta ja siitä aiheutuvia ongelmia. Nykyinen osinkoverojärjestelmä johtaa epätasapuoliseen verotukseen, ja myös osinkoverohuojennuksen hyödyt jakautuvat epätasaisesti. 

”Olen yllättävän monesta asiasta samaa mieltä”, Viitala kommentoi alustusta. Hän korosti, että osinkoverotusta käsitelleet asiantuntijatyöryhmät eivät ole päätyneet aivan samanlaisiin lopputuloksiin, mutta kaikissa on tunnistettu muutostarpeet. 

Vuoden 2024 Veroareenan ohjelma ja taltiointi koko tilaisuudesta löytyvät tapahtuman verkkosivuilta. Seuraava Veroareena järjestetään alkuvuodesta 2025. 

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter