Säätiön visuaalinen ilme uudistui

Säätiön visuaalinen ilme on uudistunut syksyn aikana ja otettu käyttöön kokonaisuudessaan marraskuussa. Tavoitteena on parantaa säätiön tunnistettavuutta kaikissa kanavissa. Huomiota on kiinnitetty myös uudistuneen verkkosivun saavutettavuuteen.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Uudistuksen taustalla oli erityisesti tarve yhdenmukaistaa säätiön visuaalista ilmettä. Aikaisemmin säätiön verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja julkaisuissa on ollut toisistaan poikkeavat visuaaliset ominaispiirteensä. Uudistuksessa haluttiin myös päivittää säätiön ilme 2020-luvulle kuitenkaan juuria unohtamatta.

Tästä eteenpäin kaikki säätiön sosiaalisen median kanavat ja julkaisut toistavat samaa ilmettä. Poikkeuksena ovat eräät julkaisut, jotka kustantaa ulkopuolinen taho.

Visuaalisen ilmeen uudistus toteutettiin yhteistyössä Hahmo Designin kanssa. Ilmeen suunnittelu alkoi vuoden 2022 alussa, ja ideoita jalostettiin kevään aikana konkreettiseen muotoon. Verkkosivuston uudistuksessa parannettiin myös sivuston käytettävyyttä ja saavutettavuutta.

– Oli ilo ja kunnia olla mukana uudistamassa näin tärkeän ja perinteikkään yhteiskunnallisen toimijan ilmettä! Projekti vaati tasapainoilua tätä päivää olevan ilmeen ja perinteisen työväenliikkeen visuaalisuuden välillä. Mielestämme löysimme tähän hyvän tasapainon. Säätiön väki oli innolla ja avoimin mielin kädet savessa kanssamme, mikä teki prosessista sujuvan ja mukavan, Hahmo Designin Jenni Kuokka ja Antti Raudaskoski kommentoivat yhteistyötä.

Säätiölle luotiin samassa yhteydessä myös esittelyvideo, jonka toteutti Kaide. Kaide Filmsin Matti Kaira ja Aarni Hildén saivat nopeasti kiinni ajatuksistamme esittelyvideon suhteen, ja ideoivat ja toteuttivat videon, joka kiteyttää säätiön toiminnan. He kirjoittivat lyhyen esittelyn projektista sivustollaan.

Kiitämme lämpimästi Hahmo Designia ja Kaide Filmsiä sujuvasta yhteistyöstä ja toivomme, että visuaalisen ilmeen uudistus auttaa entistä useampia säätiön sisältöjen pariin. Haluamme jatkossakin kehittää visuaalista viestintäämme ja otamme mielellämme vastaan kommentteja uudistuneesta ilmeestämme!

Lisätietoja ja palaute:
Anna Kuokkanen, viestinnän asiantuntija
050 5533 507
anna.kuokkanen@sorsafoundation.fi

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter