Saska Heino Kalevi Sorsa -säätiön tutkijaksi

VTT Saska Heino on aloittanut Kalevi Sorsa -säätiön määräaikaisena tutkijana. Heino toteuttaa säätiölle yhteisöveron tulonjakovaikutuksia koskevan tilastollisen tutkimuksen.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Heino on aiemmassa tutkimuksessaan perehtynyt tuloeroihin sekä verotuksen ja yritysten kannattavuuteen liittyviin kysymyksiin. Heino väitteli kesäkuussa tohtoriksi Helsingin yliopistosta talous- ja sosiaalihistorian alan tutkimuksellaan Voitot, verot, tuloerot: taloudellisen eriarvoisuuden dynamiikkaa Suomessa 1960–2005.  

– Tuloeroista käytävässä keskustelussa unohtuu usein, että myös yritysten voitoista kannettavalla yhteisöverolla on suoria ja välillisiä vaikutuksia ihmisten tulonjakoon. Odotan innolla, minkälaisia tuloksia saamme, kun yhdistämme toisiinsa tietoaineistoja yritysten omistuksista, tuloksista ja niistä maksetuista veroista, Heino toteaa. 

Kalevi Sorsa -säätiön on tarkoitus keskittyä jatkossa tutkimuksessaan entistä enemmän talouden kysymyksiin. 

– On hienoa saada meille Heinon kaltainen osaaja, joka tuntee niin ekonometrisiä menetelmiä kuin kansantalouden aineistoja. Alkuperäisaineistoihin perustuvilla tutkimuksilla voimme nostaa keskusteluun aivan uusia näkökulmia. Esimerkiksi yhteisöverotutkimuksestamme on parhaimmillaan hyötyä verolakien valmistelussa, jossa tulonjakovaikutuksia on tarkasteltu vain pintapuolisesti, säätiön toiminnanjohtaja Lauri Finér povaa.  

YHTEYSTIEDOT:

Saska Heino

puh. 040 503 2524 

saska.heino@sorsafoundation.fi

Kuva: Anna Kuokkanen

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter