Sorsa -säätiöön uusia työntekijöitä

Kalevi Sorsa -säätiössä on aloittanut kaksi uutta työntekijää.

FILOSOFIAN TOHTORI Mikko Lievonen liittyi säätiön yhteiskuntatutkimuksen tiimiin “Yhteiskunta koronan jälkeen” -projektin tutkijaksi. Lievonen väitteli keväällä 2020 tohtoriksi historiasta Oxfordin yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Yhdistyneiden kansakuntien virkamiehenä, kriisinhallintatehtävissä Afrikassa ja Balkanilla sekä avainasiakaspäällikkönä yksityisellä sektorilla.

Lievonen tulee vetämään projektia, jossa pohditaan pandemian vaikutuksia yhteiskuntaan pidemmällä aikavälillä. Kuluneena vuonna säätiössä on jo julkaistu sarja kirjoituksia pandemian vaikutuksista talouteen, politiikkaan ja yhteiskunnan resilienssiin. Projekti syventyy yhteiskunnan muutokseen pandemian seurauksena.

”Pandemia on muuttanut pysyvästi ihmisten odotuksia arjen turvallisuudesta. Nyt on oikea aika ryhtyä miettimään, miten rakennamme taloudellisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen yhteiskunnan”, Lievonen hahmottelee.

SÄÄTIÖN MONIPUOLISTUNEEN ja kasvavan toiminnan tukena on aloittanut talous- ja hallintosihteeri Margolit Mihlin. Mihlinillä on pitkä tausta erilaisten organisaatioiden talouden ja hallinnon tehtävissä, viimeisimpänä Työväen Urheiluliitossa.

Kalevi Sorsa -säätiö on vuonna 2005 perustettu ajatuspaja, joka toimii akateemisen tutkimuksen ja käytännön yhteiskuntapolitiikan risteyskohdassa. Säätiö tukee tutkittuun tietoon perustuvaa päätöksentekoa, käy ennakkoluulotonta keskustelua eikä kaihda vaikeitakaan aiheita hahmotellessaan yhteiskunnan uudistamista sosialidemokraattiselta arvopohjalta. ”Yhteiskunta koronan jälkeen” -projekti tulee säätiön käynnissä olevien eriarvoisuutta, ympäristöä ja demokratiaa käsittelevien hankkeiden rinnalle.

Lievonen ja Mihlin ovat aloittaneet työnsä.

Lisätiedot:
Mikko Lievonen
p. 050 – 3801432
mikko.lievonen@sorsafoundation.fi

Margolit Mihlin
p. 040 – 7703640
margolit.mihlin@sorsafoundation.fi

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter