Kirjahylly

Talous, tiede ja politiikka -kurssi

Mistä puhutaan, kun puhutaan taloudesta? Miten taloustiede ohjaa yhteiskuntamme toimintaa? Onko taloustieteessä vaihtoehtoisia näkökulmia? Voidaanko talouden ohjauskeinoilla ratkaista aikamme ongelmia? Ajatuspaja Vision ja Kalevi Sorsa -säätiön järjestämällä kurssilla perehdytään talouden toimintaan ja talouspolitiikkaan eri näkökulmista. Kurssin kuudesta tapaamisesta jokainen koostuu kahdesta asiantuntijan pitämästä esitelmästä ja vapaasta keskustelusta.

Kurssilla ovat puhumassa muun muassa taloustieteen professori Matti Tuomala, ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Mikko Kiesiläinen, väitöskirjatutkija Patrizio Lainà sekä Kalevi Sorsa -säätiön projektitutkija, YTT Maija Mattila. Kaikki vahvistetut puhujat löytyvät alta, ja lisää puhujia ilmoitetaan myöhemmin.

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa koulutusta taloudesta – välttämätöntä sen sijaan on kiinnostus kurssin aiheisiin ja halu avoimeen ja kunnioittavaan keskusteluun. Kurssille on vapaa pääsy ja yksittäisillekin kerroille osallistuminen on mahdollista, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista tilajärjestelyiden vuoksi. Ilmoittautua voit täällä.

Paikka: Kulttuuritalo, Aino-sali, Sturenkatu 4, Helsinki. Poikkeuksena 22.11., jolloin paikkana on Kulttuuritalon Alvar-auditorio.

Aika: torstai-iltaisin 25.10.–29.11.2018 klo 18–20

Aiheet ja puhujat:

– 25.10. Raha ja rahapolitiikka (KTT Karlo Kauko, Suomen Pankki; Patrizio Lainà, väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto)

– 1.11. Työ ja työmarkkinat (YTT Maija Mattila, projektitutkija, Kalevi Sorsa -säätiö; Mikko Kiesiläinen, toiminnanjohtaja, Libera)

– 8.11. Feministinen talouspolitiikka (YTT Hanna Ylöstalo, Helsingin yliopisto; Outi Alanko-Kahiluoto, Vihreiden kansanedustaja)

– 15.11. Ympäristö ja ilmasto (PhD Anni Huhtala, ylijohtaja, VATT; KTT Timo Järvensivu, yrittäjä, tuntiopettaja, Aalto-yliopisto)

– 22.11. Kauppapolitiikka (Miika Kabata, jatko-opiskelija, Tampereen yliopisto; Sonja Vartiala, toiminnanjohtaja, Finnwatch)

– 29.11. Eriarvoistuminen (professori Matti Tuomala, Tampereen yliopisto; köyhyystutkija, Vihreiden vpj, YTT Maria Ohisalo, Y-säätiö)

Lisätiedot: Teemu Lari, etunimi.sukunimi@sorsafoundation.fi / +358 40 537 3218

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter