Talouskasvusta politiikan sisältötavoitteisiin? -webinaari

Voidaanko politiikkaa yhä tehdä ajatuksella, että talouskasvu korjaa kaikki ongelmat, vai vaatiiko ympäristö- ja eriarvoisuuskriisit täsmätoimia?

Jo yli vuoden ajan koronakriisi on määrittänyt sekä kaikkien arkea että politiikkaa. Pandemian johdosta politiikkaa on toteutettu ihmisten terveys edellä ja talouden ja talouskasvun joutuessa syrjään. Suomi on selvinnnyt kriisistä varsin hyvin ja keväällä 2021 voidaan jo kuvitella koronan jälkeistä maailmaa, josta ilmastonmuutos, laajempi ympäristökriisi ja ihmisten eriarvoisuus yhä odottavat ratkaisuja. Onko koronanhoito muuttanut politiikkaa, olemmeko pandemianhoidosta uutta? Voimmeko jatkossakin määrittää yhteiskunnalliset tavoitteemme ennemmin ratkaistavien ongelmien ja tavoiteltavien päämäärien kuin yleisen talouskasvun kautta?

Juuri tästä keskustellaan ”Talouskasvusta politiikan sisältötavoitteisiin? -paneelissa.” Tutkijat ja poliitikot keskustelevat siitä, mitä ovat ne yhteiskunnalliset tavoitteet, joihin meidän ihmisten ja planeetan hyvinvoinnin nimissä pitäisi pyrkiä, miten pidämme ihmiset mukana toteuttamassa näitä tavoitteita ja miten tällaista – talouskasvusta riippumatonta – politiikkaa voisi toteuttaa.

Tapahtumaan voi osallistua tästä Teams-sovelluksen avulla perjantaina 18.6. klo 10-11:30.

Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.

Keskustelemassa ovat:

  • Jussi Ahokas, pääekonomisti, Soste: Hyvinvointitalous, ekologinen kestävyys ja talouskasvu – mitä tulevaisuudessa tarvitaan?
  • Paavo Järvensivu, tutkija, BIOS-tutkimusyksikkö: Kestävyysmurros Suomessa ekologisen jälleenrakennuksen kautta – kasvua vai siirtymiä?
  • Annukka Vainio, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto: Ilmasto- ja ympäristötoimien sosiaalinen hyväksyttävyys – miten kaikki pidetään mukana?
  • Nina Malm, kansanedustaja, SDP:n vpj: Kommenttipuheenvuoro, kasvua vai täsmätoimia – mikä on mielekästä politiikan näkökulmasta?

Keskustelun juontaa Samuli Sinisalo, Kalevi Sorsa -säätiön hankevastaava.

Tilaisuus on kaikille avoin, mutta samalla se avaa Sorsa-säätiön, Demarinuorten ja SONKin Kesäkoulun ekologisesti kestävästä tulevaisuudesta. Kesäkoulun ohjelma löytyy täältä (tiedoksi). Tervetuloa!

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter