Talouspoliittinen kesäkoulu 2019

Kesäkoulussa käsittelemme talouspolitiikkaan liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Syvennämme ymmärrystä taloustieteellisen tutkimuksen ja demokraattisen politiikan vuorovaikutuksesta. Pohdimme myös asiantuntijoiden kanssa, millaista työmarkkinapolitiikkaa Suomessa pitäisi tehdä yhteiskunnan muuttuessa. Tulemme kuulemaan näkökulmia siihen, millaisia rajoitteita ja mahdollisuuksia ilmastonmuutos asettaa talouspolitiikalle. Kesäkoulussa tarjotaan välineitä talouspolitiikkaa koskevaan keskusteluun osallistumiseen, rohkaistaan osallistujia itsenäiseen tiedonhankintaan, sekä luodaan uusia verkostoja.

Kurssin pääluennon pitää taloustieteen emeritaprofessori Sheila Dow. Hänet tunnetaan erityisesti taloustieteen eri teoriaperinteiden filosofisia lähtökohtia koskevasta tutkimuksestaan. Dow on Institute for New Economic Thinking -organisaation akateeminen neuvonantaja, ja hän on työskennellyt yliopistojen lisäksi mm. Englannin keskuspankissa.

Kurssin muut puhujat ovat suomalaisia tutkijoita, poliitikkoja, virkamiehiä ja järjestöjen edustajia. Mukana luennoimassa ja keskustelemassa ovat muun muassa:

Jukka Pekkarinen on työskennellyt pitkän uransa aikan mm. valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattorina ja kansantalousosaston ylijohtajana sekä Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajana.

Markus Jäntti on taloustieteen professori Tukholman yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt mm. professorina useassa suomalaisessa yliopistossa sekä Tilastokeskuksen tieteellisenä johtajana.

Hanna Ylöstalo on sukupuolentutkimuksen dosentti ja tutkija Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa.

Kristina Rolin on filosofian tutkija Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa ja tutkimusetiikan yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa.

Elina Pylkkänen on Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja.

Helena Soimakallio on Teknologiateollisuuden Kestävä kehitys -yksikön johtaja.

Elina Lepomäki on kokoomuksen kansanedustaja ja ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtaja.

Jaakko Kiander on eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja

Lisää puhujia ilmoitetaan myöhemmin!

Kesäkouluun kuuluu kaksi tapaamista: viikonloppu 14.-16.6. Majvikin kokoushotellissa Kirkkonummella ja ennakkotapaaminen perjantaina 3.5. kello 15:stä eteenpäin Helsingissä. Osallistujilta edellytetään osallistumista molempiin tapaamisiin. Kesäkoulu on osallistujille maksuton. Osallistujille tarjotaan matkakorvaukset (halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan), majoitus sekä ruokailut.

Haku kesäkouluun on päättynyt. Hakijoihin ollaan yhteydessä huhtikuun alkupuolella.

Lisätiedot:

Ohjelma: Teemu Lari, teemu.lari@sorsafoundation.fi tai puh. 040 537 3218.
Käytännön järjestelyt: Jenni Lang, jenni.lang@demarinuoret.fi tai puh. 040 125 9465.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter