Yhteistä ja yksityistä varautumista – vanhusten hoivan tulevaisuus

Väki vanhenee, hoito huononee ja kulut kasvavat. Huoltosuhteen heikentyminen pakottaa miettimään tulevaan varautumista sekä palvelujärjestelmän kestävyyden että hoivan laadun kannalta. Kuka tuottaa palvelut? Kenen on vastuu? Mikä on sopiva työnjako yksityisen ja julkisen välillä? Miten määritellään valtion hoivalupaus? Kuinka turvataan palveluiden yhdenvertaisuus? Millä tämä kaikki rahoitetaan?

Väki vanhenee, hoito huononee ja kulut kasvavat. Huoltosuhteen heikentyminen pakottaa miettimään tulevaan varautumista sekä palvelujärjestelmän kestävyyden että hoivan laadun kannalta. Kuka tuottaa palvelut? Kenen on vastuu? Mikä on sopiva työnjako yksityisen ja julkisen välillä? Miten määritellään valtion hoivalupaus? Kuinka turvataan palveluiden yhdenvertaisuus? Millä tämä kaikki rahoitetaan?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia Kalevi Sorsa -säätiön ja Finanssialan Keskusliiton tuottamassa raportissa Yhteistä ja yksityistä varautumista – vanhusten hoivan tulevaisuus. Raportin ovat kirjoittaneet OTT Laura Kalliomaa-Puha Kelan tutkimusosastolta ja professori Olli Kangas Uppsalan yliopistosta.

Lue PDF

Lue Issuun kautta

Tilaa painettu versio verkkokaupasta

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter