Tapahtumakutsu, jossa puhuja Richard Wilkinsonin kasvokuva ja otsikko Inequality, wellbeing and sustainability.

Yleisöluento: Richard G. Wilkinson puhuu eriarvoisuuden vaikutuksista hyvinvointiin

Epidemiologian professori (emeritus) Richard G. Wilkinson kertoo luennossaan, miten eriarvoisuus heikentää hyvinvointia ja elämänlaatua. Eriarvoisuus on myös merkittävä este siirryttäessä kohti ympäristön kannalta kestävää yhteiskuntaa.

Kirjoittaja Kalevi Sorsa -säätiö Kalevi Sorsa -säätiö

Wilkinson tunnetaan parhaiten Kate Pickettin kanssa kirjoittamastaan kirjasta Tasa-arvo ja hyvinvointi (The Spirit Level 2009, suom. 2011). Sen mukaan tasa-arvoisemmat yhteiskunnat menestyvät ja tuottavat vähemmän terveyteen ja hyvinvointiin kohdistuvia ongelmia kuten teiniraskauksia, väkivaltarikoksia ja päihdeongelmia, kuin epätasaisemman tulonjaon yhteiskunnat. Kirjasta on muodostunut eriarvoisuustutkimuksen klassikko, joka on julkaistu yli kahdellakymmenellä kielellä.

Luennon jälkeen SOSTE:n pääekonomisti Anni Marttinen kommentoi luennon teemoja Suomen näkökulmasta.

Kalevi Sorsa -säätiö järjestää avoimen yleisöluennon osana eriarvoisuuden vähentämistä käsittelevän kesäkoulun ohjelmaa. Tilaisuus on englanninkielinen. Professori Wilkinson puhuu tilaisuudessa etäyhteyksin.

Aika: perjantai 17.6.2022 klo 13.30–15.00

Paikka: Musiikkitalon terassilämpiö, Mannerheimintie 13a, Helsinki.

Tilaisuutta voi seurata myös live-lähetyksenä.

Tila on esteetön.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä osallistumiseen vaadita ennakkoilmoitusta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

Richard G. Wilkinson on epidemiologian professori (emeritus) ja kirjailija. Hänen on perustanut yhdessä Kate Pickettin kanssa The Equality Trustin, jonka tavoitteena on parantaa elämänlaatua Isossa-Britanniassa vähentämällä taloudellista ja sosiaalista eriarvoisuutta.