Yleisturva ja sosiaaliturvan uudistamistarpeet

Aika: 4.6.2018 klo 17-19
Paikka: Turun kaupunginkirjaston Studio, Linnakatu 2, Turku

Sosiaaliturvan uudistamisesta on povattu seuraavan hallituskauden suurta yhteiskuntapoliittista uudistushanketta. Perustulon lisäksi suomalaisen sosiaaliturvakeskustelun nykysanastoon kuuluvat perustili, osallistava sosiaaliturva, Universal Credit ja osallisuustulo. Puolueet ovat ahkerasti esitelleet omia sosiaaliturvamallejaan ja julkisuudessa on arvioitu mallien vahvuuksia ja heikkouksia.

Myös SDP lanseerasi hiljattain oman yleisturva-mallinsa sosiaaliturvan uudistamiskeskusteluun. Ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiön ja Turun SDP:n tilaisuudessa keskustellaan yleisturvasta ja laajemmin seuraavan hallituskauden sosiaaliturvaremontista.

Tilaisuuden aluksi yleisturvan kehittäjä Matias Mäkynen käyttää johdatuspuheenvuoron. Mäkysen esitystä seuraavassa paneelikeskustelussa sosiaaliturvan uudistamisesta keskustelevat dosentti Jan-Otto Andersson (Turun yliopisto), varavaltuutettu Petra Peltonen (sd.) ja Turun kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jukka Vornanen (vihr.). Puhetta johtaa Kalevi Sorsa -säätiön tutkimuspäällikkö Antti Alaja.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä edellytä ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter