Keskustelutilaisuus: Ekologinen kriisi ja globaali oikeuden­mukaisuus. Keynote: Helena Gualinga

Kalevi Sorsa -säätiö järjestää ympäristöä ja globaalia oikeudenmukaisuutta käsittelevän keskustelutilaisuuden Helsingin Oodi-kirjastossa perjantaina 26.5.2023 kello 15–16.30. Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää tunnettu suomalaisecuadorilainen ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti Helena Gualinga.

Aika: 26.5.2023 klo. 15-16.30
Paikka: Oodi-kirjaston (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki) Maijansali

Gualiangan ohella tilaisuudessa puhuvat eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) ja kansanedustaja Mai Kivelä (vas.). Tuppurainen käsittelee globaalia oikeudenmukaisuutta EU:n näkökulmasta ja Kivelä Suomen. Puheenvuoroja seuraa avoin keskustelu. Tilaisuus on englanninkielinen.

Perjantaina 26.5. Oodi-kirjaston (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki) Maijansalissa järjestettävä tilaisuus on kaikille avoin (tila on esteetön). Ilmoittaudu mukaan 25.5. mennessä tästä.

Helena Gualinga, 21, on kansainvälisesti tunnettu suomalaisecuadorilainen ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti. Ecuadorissa Sarayakun Kichwa -yhteisöön syntynyt Gualinga on jo vuosia taistellut suuria öljy-yhtiöitä vastaan sekä puhunut Amazonin sademetsien suojelun ja alkuperäiskansojen oikeuksien puolesta.

Lukuisissa kansainvälisissä ilmastokokouksissa esiintynyt Gualinga keskittyy puheenvuorossaan globaaliin oikeudenmukaisuuteen ilmastonmuutoksessa. Hän tuo esiin, kuinka lisäämällä kulttuurienvälistä vuoropuhelua ja hyödyntämällä alkuperäiskansojen maailmankatsomusta voidaan parhaiten vähentää ilmastonmuutoksesta johtuvaa eriarvoisuutta.

Avoin tilaisuus järjestetään osana viikonloppuna järjestettävän nuorille suunnatun Reilun siirtymän retriitin ohjelmaa.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter