Supertekoälyn sosiaalietiikkaa – julkistustilaisuus

Aika: torstai 21.6.2018 klo 12:00

Paikka: Kaisa-talon (Helsingin yliopiston kirjasto) Well-kahvila, Vuorikatu 7

Ihmistä älykkäämpi koneäly voi jonain päivänä olla todellisuutta. Tästä supertekoälystä tulee luultavasti kaikkein vallankumouksellisin teknologia koskaan ja sen myötä ihmiskunnalle avautuu valtavia mahdollisuuksia niin hyvään kuin pahaan. Vaikka supertekoälyn aikakausi on vielä etäällä tulevaisuudessa, on siitä käytävän yhteiskunnallisen arvokeskustelun aika alkaa.

Minkälainen ilmiö supertekoäly on etiikan näkökulmasta? Minkälaista yhteiskunnallisista ja kulttuurisista lähtökohdista sitä lähdetään kehittämään? Minkälaista olisi edistyksellinen supertekoälypolitiikka?

Aiheesta keskustelevat filosofi Arto Laitinen Tampereen yliopistosta ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd), sekä supertekoälyn sosiaalietiikasta kirjoittava projektitutkija Markku Valtanen. Tilaisuuden juontaa Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Kaisa Penny.

Tilaisuudessa julkaistaan Valtasen kirjoitus Supertekoälyn sosiaalietiikkaa, joka ilmestyy Kalevi Sorsa -säätiön Impulsseja-sarjassa.

Lisätietoja: projektitutkija Markku Valtanen, markku.valtanen@sorsafoundation.fi

Kahvitarjoilu. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Julkaisu saatavissa myös sähköisenä. Lue PDF tai lue Isssuu

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter