Talvivaara-raportti

Talvivaaran politiikka -raportin julkistus

KUTSU

Ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiö julkaisee YTM (väit.) Maija Mattilan raportin ”Talvivaaran politiikka – Kuinka edustuksesta kamppaillaan” maanantaina 11.12.2017 klo 11.00­–12.00 Kaisa-talossa Kirjan & Kahvin tiloissa (Vuorikatu 7). Tervetuloa!

Maija Mattilan raportti tarkastelee kansanedustajien ja kansalaistoimijoiden puhetta suomalaisten ja kainuulaisten ajatuksista ja eduista Talvivaaran tapauksessa, erityisesti vuosina 2010–2015. Ajatukset ja edut tulkittiin eri tavoin riippuen siitä, mitä mieltä puhuja oli Talvivaarasta ja sen jatkomahdollisuuksista. Raportti havainnollistaa, kuinka poliittiset tarkoitusperät verhotaan neutraalilta kuulostavaan edustuspuheeseen, ja kuinka toimijoiden legitimiteettiä pyritään murentamaan kyseenalaistamalla edustavuus. Raportti pohjautuu Mattilan Tampereen yliopistossa marraskuussa tarkastettuun politiikan tutkimuksen väitöskirjaan.

Julkistamistilaisuudessa Maija Mattila esittelee tutkimuksensa keskeisiä havaintoja, ja niitä kommentoi yliopistotutkija, dosentti Hanna Kuusela, PhD. Kuusela on julkaissut laaja-alaisesti politiikasta, taloudesta ja kulttuurista. Hän on paljon huomiota herättäneen Konsulttidemokratia-kirjan (2013) toinen kirjoittaja. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää yleisökysymyksiä.

Lisätietoja: Projektitutkija Maija Mattila, maija.mattila(at)sorsafoundation.fi, p. 050 575 1338

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter