Kolme nuorta luokkahuoneessa tekemässä ryhmätyötä.

Ilmoittaudu Reilun siirtymän retriittiin oppimaan EU:n ympäristöpäätöksenteosta 

Ilmoittaudu Reilun siirtymän retriittiin 23.4.2024 mennessä. Nuorille suunnattu maksuton viikonloppukurssi järjestetään 18.–19.5. Helsingin Vuosaaressa Kulttuurikeskus Sofiassa. 

Reilun siirtymän retriitin puhujakaarti koostuu oikeudenmukaiseen siirtymään erikoistuneista tutkijoista, kansalaisjärjestöjen edustajista, poliitikoista ja virkamiehistä. Tämän vuoden teema on ympäristö- ja ilmastopäätöksenteko, joten paikalla on ammattilaisia, jotka ovat osallistuneet itse päätösten syntymiseen. Inspiroivan viikonlopun oheisohjelmaan kuuluu joogaa ja saunomista

Mukana keskustelemassa ja luennoimassa ovat:

  • Kalevi Sorsa säätiön oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän asiantuntija Janne M. Korhonen ja eriarvoisuuden vähentämisen hankevastaava Anna Rajavuori. He johdattavat oikeudenmukaisen siirtymän teemaan ja luennoivat sen vaikutuksesta eriarvoisuuteen.
  • Euroopan komission Suomen edustuston tiedotuspäällikkö Ismo Ulvila. Hän avaa EU:n ilmasto- ja ympäristöpäätöksentekoa ja kertoo historiallisen Green Dealin saavuttamisesta.  
  • Paneelikeskusteluun EU:ssa tehtävästä ympäristölobbauksesta osallistuvat meppi Ville Niinistö, Greenpeace Suomen maajohtaja Touko Sipiläinen, Elinkeinoelämän keskusliitto Brysselin asiantuntija Karoliina Rasi sekä ammattiliitto PRO:n kansainvälisten asioiden päällikkö Henrik Haapajärvi.
  • Suomen ilmastoasioiden pääneuvottelija Outi Honkatukia luennoi kainsainvälisestä ympäristö- ja ilmastopolitiikasta. Hän kertoo mitä Dubain ilmastokokouksessa päätettiin ja miten ratkaisuun päädyttiin.
  • Entisen pääministerin Sanna Marinin poliittinen erityisavustaja Tuulia Pitkänen, joka kertoo miten Suomi voi vaikuttaa EU:n ympäristöpolitiikkaan ja miten ilmastotoimet pidetään asialistalla.
  • Helsingin yliopiston akatemiatutkija Timo Miettinen. Hän luennoi EU:n ympäristöpolitiikkaan liittyvistä tulevaisuuden mahdollisuuksista ja uhkakuvista. Miettinen on erikoistunut eurooppalaiseen filosofiaan, aatehistoriaan ja politiikkaan.

Retriitti majoituksineen ja ruokailuineen on osallistujille maksuton. Matkakulut Helsinkiin korvataan edullisimman julkisen liikenteen vaihtoehdon mukaan. Kulttuurikeskus Sofiaan on Helsingin keskustasta yhteiskuljetus. 

Paikkoja on rajallinen määrä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 24.4.2024 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset on tehtävä 5.5. mennessä. Tämän jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista veloitamme 40 euron peruutusmaksun.  

Kurssi on tarkoitettu kaikille reilusta siirtymästä ja ympäristön tilasta kiinnostuneille 18–30-vuotiaille nuorille. Toivomme hakijoita eri taustoista.  

Kurssi järjestetään yhteistyössä Työväen Sivistysliiton, Demarinuorten ja Demariopiskelijoiden kanssa, ja toteutetaan Työväen Opintorahaston rahoituksella. 

Lisätietoa ohjelmasta ja käytännönjärjestelyistä antaa Jelena Simić jelena.simic@sorsafoundation.fi p. 050 552 9665 

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter