Julkaisutilaisuus: Miten kestävään liikenteeseen siirrytään oikeudenmukaisesti? 

Tilaisuudessa julkaistaan Kalevi Sorsa -säätiön raportti, joka käsittelee liikenteen oikeudenmukaista siirtymää. Raportissa selvitetään, millä eri keinoin fossiilittomaan liikenteeseen siirtymistä voidaan edistää siten, etteivät toimet lisää eriarvoisuutta ja liikenneköyhyyttä. Julkaisun on kirjoittanut eriarvoisuuden vähentämisen hankevastaava, valtiotieteiden tohtori Anna Rajavuori.

Aika: Tiistaina 21.11. klo 9.00–10.30. Kahvitarjoilu 8.30 alkaen. 
Paikka: Sofia Helsinki, Lyhtysali, Aleksanterinkatu 28, Helsinki

Liikenne on asumisen ja ruoan ohella merkittävin tekijä kulutusperäisissä hiilidioksidipäästöissä. Siksi liikenne on yksi niistä aloista, joilla päästöjen vähentämistä on välttämätöntä hakea. Tämä edellyttää fossiilisten polttoaineiden käytön merkittävää vähentämistä. Samalla liikkuminen on välttämättömyys ja liikkumisen vapaus on turvattu Suomen perustuslaissa.  

Sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset että sen estämiseksi tehtävät toimet kohdistuvat ihmisiin eriarvoisesti. Raportissa hahmotellaan niitä keinoja, joilla fossiilittomaan liikenteeseen siirrytään siten, että siirtymän tuomat kustannukset ja hyödyt jakautuisivat oikeudenmukaisesti eivätkä rasittaisi mitään aluetta tai väestöryhmää kohtuuttomasti. 

Tilaisuudessa puhuvat Rajavuoren lisäksi ekologisen siirtymän asiantuntija Janne M. Korhonen Kalevi Sorsa -säätiöstä ja väitöskirjatutkija Felix Hallikainen Turun yliopistosta.   

Puheenvuoroja seuraa paneelikeskustelu, johon osallistuvat mm. toimitusjohtaja Tero Kallio (Autotuojat ja -teollisuus ry), ympäristöasiantuntija Helena Suomela (Kauniaisten kaupunki) ja kansanedustaja Johan Kvarnström (sd). Loput panelistit vahvistetaan pian. 

Tilaisuuden juontaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli

Tila on esteetön. 

Tilaisuus on kaikille avoin ja sitä voi seurata myös etäyhteydellä. Ilmoittautuminen 20.11. mennessä lomakkeella. 

Tervetuloa!

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter