Hae kesäkouluun Ekologisesti kestävästä tulevaisuudesta

Ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiö järjestää yhdessä Demarinuorten ja Sosialidemokraattisten opiskelijoiden kanssa Kesäkoulun ekologisesti kestävästä tulevaisuudesta!

Kesäkoulu kokoaa yhteen yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita nuoria opiskelijoita ja tutkijoita, poliittisia ja yhteiskunnallisia aktiiveja ja päättäjiä. Hae tästä mukaan, hakuaika päättyy 15.5.2020 klo 23.59.

Kesäkoulu järjestetään poikkeusoloihin sopeutuen, etä- ja lähiopetusta yhdistäen. Kesäkoulu koostuu kahdesta ennakkotapaamisesta viikolla 22 (etä, 2 h), yleisöluennosta 18.6. (etä, 2 h) ja lähiopetusviikonlopusta 19.–20.6., joka toteutetaan neljässä toisistaan erillisessä moduulissa, jotka ovat toisiinsa yhteydessä ja jossa kussakin on korkeintaan 10 osallistujaa paikalla. Lähimoduulit sijoittuvat Turkuun, Tampereelle, Helsinkiin ja Kauniaisiin. Osallistujien oletetaan osallistuvan koko ohjelmaan.

Kesäkoulun puhujakaarti koostuu yhteiskunnan kestävyyteen eri tavoin erikoistuneista tutkijoista, virkamiehistä, kansalaisjärjestöjen edustajista, sekä poliitikoista. Kesäkoulussa osallistujat perehdytetään mm. seuraaviin teemoihin:

  • Luonnontieteen viimeisimpiin näkemyksiin ilmastonmuutoksen ja luonnon lajikadon tilasta, maailmassa ja Suomessa
  • Ilmastopolitiikkaan Suomen, EU:n ja maailman (YK) -tasoilla
  • Ympäristösektorin toimijoihin Suomessa ja kansalaisen vaikutusmahdollisuuksiin
  • Puolueiden poliittisiin linjauksiin keskeisissä ympäristökysymyksissä
  • Ympäristön merkitykseen ihmiselle ja ihmiskunnalle ekologisena resurssina
  • Kestävyyden yhteensovittamiseen muiden yhteiskunnallisten tavoitteiden kanssa, kuten hyvinvointi ja talouskasvu

Kesäkoulu on osallistujille maksuton. Osallistujille tarjotaan matkakorvaukset (halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan), majoitus sekä ruokailut. osallistujia rohkaistaan kirjoittamaan artikkeleita ja tuottamaan sisältöä sosiaaliseen mediaan yhteiskunnan kestävyyteen ja erityisesti sen parantamiseen liittyen. Lähiviikonlopun ohjelma ajoittuu la klo 9-17 ja su 9-15 välille, ohjelman tarkka sisältö julkaistaan toukokuussa.

Osallistujat kesäkouluun valitaan hakemusten perusteella, 6-8 henkilöä per moduuli. Kurssille haetaan täyttämällä oheinen hakulomake viimeistään 15.5.2020. Kurssi on tarkoitettu kaikille ekologisesta kestävyydestä kiinnostuneille riippumatta poliittisesta katsantokannasta. Kurssin osallistujat saavat osallistumisestaan todistuksen.

Lisätiedot:

Samuli Sinisalo, samuli.sinisalo@sorsafoundation.fi, 0407050398

Leevi Karisalmi, leevi.karisalmi@sorsafoundation.fi

Ennakkomateriaalit: suositeltavaa luettavaa johdatukseksi kesäkoulun aihepiiriin.

Tuuli Hirvilammi – Hyvä kehä kestävän hyvinvoinnin vauhdittajana

Matleena Moisio & Oras Tynkkynen – Mitä jokaisen on hyvä tietää Pariisin ilmastosopimuksesta

Matleena Moisio & Oras Tynkkynen – Mitä jokaisen päättäjän on hyvä tietää EU:n ilmastopolitiikasta

Samuli Sinisalo: Työajan lyhentämisen ekologiset vaikutukset

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter